Valtteri Bottas verdedigt zijn stoeltje bij Mercedes met hand en tand: ‘Onzin, niks van waar’

17 juni 2021

AP

Valtteri Bottas beweert dat hij niet op de schopstoel zit bij Mercedes. Diverse autosportmedia brachten deze week het bericht naar buiten dat de Finse Formule 1-coureur bezig is aan zijn laatste seizoen bij Mercedes en dat de Brit George Russell zijn stoeltje bij de Duitse renstal overneemt na dit seizoen. Maar volgens Bottas is dat onzin.


"Het is niet waar en het is niet gebaseerd op feiten. Er is helemaal niemand die mij dit verteld heeft”, zei de Fin in aanloop naar de GP van Frankrijk.

Schaduw van Hamilton
Bottas rijdt sinds 2017 bij Mercedes en altijd in de schaduw van de Brit Lewis Hamilton, die vorig seizoen zijn 7e wereldtitel veroverde. Dit seizoen presteert de Fin ondermaats. Hij viel al 2 keer uit en eindigde in de vorige race in Baku als 12e.

Williams
Russell, die nu nog voor het achterhoedeteam Williams rijdt, maakte vorig jaar veel indruk toen hij Hamilton verving in Bahrein. "Ach, deze speculaties keren elk jaar terug. Het hoort bij de sport”, zei Bottas, die wel binnenkort met teambaas Toto Wolff van Mercedes om de tafel gaat om te spreken over zijn contract.