'Ik ben het nog steeds aan het verwerken': Novak Djokovic komt met update over geblesseerde knie
Novak Djokovic tijdens zijn medische behandeling op Roland Garros tegen Francisco Cerundolo. ©Getty Images

'Ik ben het nog steeds aan het verwerken': Novak Djokovic komt met update over geblesseerde knie

11:46, 06-06-2024 / Laatste Update: 11:46, 06-06-2024

Novak Djokovic is met succes geopereerd aan zijn rechterknie. Dat heeft de Servische tennisser laten weten via zijn sociale media. Deze week trok hij zich noodgedwongen terug uit Roland Garros. En dat terwijl hij in de kwartfinale stond.

Djokovic raakte tijdens de achtste finale van de Franse Grand Slam geblesseerd aan zijn rechterknie. Tegen de Argentijn Francisco Cerundolo kon Djokovic wonderwel de wedstrijd afmaken en zelfs winnen, maar bleek een dag later dat zijn knie flink kapot was. Hij had een scheurtje in zijn meniscus.

Operatie

Djokovic onderging een MRI-scan en besloot op advies om de kwartfinale tegen Casper Ruud niet meer te spelen. Hij werd vervolgens in Parijs nog geopereerd. En met succes. "Ik ben blij om jullie een update te geven dat de operatie goed is gegaan", richt de Serviër zich tot zijn fans.

'Moeilijke beslissingen'

"De afgelopen dagen heb ik moeilijke beslissingen moeten maken na dat scheurtje in mijn meniscus. Ik ben het nog steeds allemaal aan het verwerken. Ik ben zo dankbaar voor het team van doktoren, die me bij hebben gestaan. En ik ben natuurlijk ook dankbaar voor de overweldigende steun van mijn fans."

Toekomst

Over de toekomst kan Djokovic nog niks zeggen. Gaat hij bijvoorbeeld de Olympische Spelen halen? Of spaart hij zijn lichaam voor 'zijn' Wimbledon? Dat gaat de revalidatie allemaal bepalen. "Ik ga mijn best doen om zo snel mogelijk gezond en fit terug te keren op de baan. Mijn liefde voor deze sport is sterk en de wens om te presteren op topniveau is wat mij door laat gaan."

Nummer één van de wereld

Djokovic verloor door zijn terugtrekking op Roland Garros zijn nummer één-positie op de ATP-ranking aan Jannik Sinner. De Italiaanse tennisser schreef daarmee geschiedenis. Sinner staat in de halve finale van Roland Garros tegen Carlos Alcaraz. De andere halve finale gaat tussen Ruud, die dus niet hoefde te tennissen tegen Djokovic, en Alexander Zverev. Beide halve finales zijn op vrijdag 7 juni.

Jannik Sinner schrijft op meerdere vlakken geschiedenis bij Roland Garros

4 juni 2024, 17:58

Jannik Sinner is de nieuwe nummer één van de wereld. De 22-jarige Italiaan hoefde daar zelf weinig voor te doen. Titelhouder Novak Djokovic stapte door een knieblessure uit Roland Garros en verloor zijn koppositie. Sinner nam die terwijl hij aan het spelen was over. De Italiaan bereikte door een overwinning de halve finales.