Fan koopt NAC en heeft heel duidelijk doel voor ogen

14 januari 2022

ANP

NAC Breda heeft een nieuwe eigenaar. Het gaat om bouwondernemer en NAC-fan Karel Vrolijk uit Fijnaart. Hij tekende vrijdag 14 januari een koopcontract waarin staat dat hij de aandelen overneemt van de huidige eigenaren. Voor hoeveel euro hij dat doet, is niet bekend.


Omroep Brabant meldt verder dat Vrolijk de ambitie heeft om de Bredase club binnen 2 jaar weer in de Eredivisie te krijgen. En dat moet dan ook nog (binnen 5 jaar) met een begroting die tegen die tijd tussen de 18 en 20 miljoen euro ligt. Dus binnen 2 jaar moet er gepromoveerd zijn, binnen 5 jaar moet NAC een stabiele middenmoter zijn.

Vrolijk wilde eerder al de aandelen van NAC hebben, maar daar wilden de huidige eigenaars niets van weten. Zijn bod zou te laag zijn geweest. Maar na een zoektocht van een paar maanden werd er niemand gevonden die meer wilde bieden, waardoor de aandeelhouders toch bij Vrolijk uitkwamen. Hij mag nu de club overnemen, hoewel de definitieve goedkeuring van de KNVB, de Raad van Commissarissen en de Stichting NOAD nog moet volgen.