Gakpo droomt van WK na 2 goede wedstrijden bij Oranje: ‘Ik moet deze lijn vasthouden’

26 september 2022

ANP

Cody Gakpo kan terugkijken op een succesvolle week bij het Nederlands elftal. De aanvaller van PSV speelde op een voor hem nieuwe plek, maar hij deed dat naar behoren en scoorde zelfs tegen Polen. Door deze wedstrijden hoopt hij mee te gaan naar het WK in Qatar.


Gakpo speelde op de 10-positie, achter de spitsen. Een positie waar hij nog niet eerder heeft gespeeld. In Eindhoven speelt hij namelijk eigenlijk altijd als linkervleugelaanvaller. "Dit is een nieuwe positie voor mij. Dat is goed voor mijn ontwikkeling als speler. Als ik daar ook goed uit de voeten kan, is dat een pluspuntje voor mij persoonlijk, maar ook voor het team, denk ik", zei hij op de persconferentie na de wedstrijd.

Lees ook: Jurriën Timber prees Oranje na mooie avond tegen België: ‘Knappe prestatie van ons’

Leveren
Toch blijft de 23-jarige Eindhovenaar nuchter. "Deze wedstrijden gingen goed, maar ik moet het nu ook weer bij PSV laten zien. Dan maak ik zeker kans om mee te gaan. De trainer heeft gezegd dat iedereen zich moet laten zien en moet leveren. Dan is de kans groot dat ik meega."

"Mijn taak is goals maken en assists geven. Dat gaat wel aardig. Nu moet ik die lijn vasthouden", aldus een koele Gakpo.