KNVB luistert totaal niet naar verzoek FC Groningen: ‘Wij willen op zondagmiddag spelen’

17 juni 2022

ANP
FC Groningen

Een verbaasd FC Groningen is boos op de KNVB. De club uit het hoge noorden diende, net als elke andere Eredivisieclub, een verzoek in voor een voorkeursdag en tijdstip. Groningen wilde graag om 14.30 uur op zondag voetballen. Wat blijkt bij de presentatie van het programma voor de 1e seizoenshelft? Groningen speelt niet 1 keer op zondagmiddag!


Ruim 70 procent van de Groningse achterban wil graag op zondagmiddag een wedstrijd van hun favoriete club bezoeken. In de eerste 14 speelronden gaat dat echter niet gebeuren. "Ik snap dat het geen eenvoudige puzzel is", zegt algemeen directeur Wouter Gudde op de website van FC Groningen. "Maar áls ons wordt gevraagd een voorkeur door te geven en het resultaat ervan is dat we het 0 keer terugzien in het speelschema, dan verbaast ons dit enorm. Vraag de clubs dan niet naar een voorkeur en dan zien we wel wat eruit komt rollen. Nu levert het ons alleen maar onvrede op."

Wel 3 uitwedstrijden op zondagmiddag
Het programma is officieel nog een conceptprogramma, dus wie weet wat de KNVB nog voor Groningen kan betekenen. Als goedmakertje speelt Groningen trouwens wel 3 uitwedstrijden op zondag 14.30 uur.