PSV-trainer Schmidt na galavoorstelling in CL-voorronde: ‘Ze deden het samen’

22 juli 2021

Getty
roger-schmidt-trainer-psv-na-zege-op-galatasaray-voorronde-uefa-champions-league

Trainer Roger Schmidt van PSV was woensdagavond na een 5-1 zege in het duel met Galatasaray een tevreden man. De coach had zijn ploeg in het Champions League-treffen flink zien uithalen tegen de Turkse nummer 2 en zag dat de energie van de supporters daarvoor ook belangrijk was.


"Het was een hele goede avond voor PSV, na anderhalf jaar in het stadion met in de meeste wedstrijden helemaal geen supporters”, zei Schmidt.

Meerderheid rond de bal
Schmidt vond dat de PSV’ers goed gefocust waren op hun taak. "Ze waren enorm geconcentreerd op de goede momenten. We konden regelmatig een meerderheid rond de bal creëren en gebruikten dat goed. Tactisch was het een hele goede wedstrijd van onze spelers en ze deden het samen.”

De doelpuntenmakers Mario Götze (2) en Eran Zahavi (3) zijn dit seizoen vanaf het begin bij PSV. Scheelt dat veel? "Het is altijd goed als je spelers vanaf dag 1 van een nieuw seizoen erbij hebt. Dat is een enorm voordeel. We moesten snel klaar zijn in deze periode en speciaal voor spelers als Mario en Eran geldt dat ze nu een goede opbouw hebben gehad in 4 weken. Op onze reservebank zag ik daarnaast een goede sfeer en de cultuur is nu goed.”

Energie
Hoeveel kracht gaven de supporters PSV? "De spelers moesten wel gefocust zijn op wat ze moesten doen. De fans gaven ons inderdaad energie. We hebben voor de wedstrijd goed doorgesproken hoe we die energie wilden gebruiken. Teleurstellingen in de groep? Als je niet in de basis speelt, ben je altijd teleurgesteld. Dat is overal hetzelfde, maar wij hebben concurrentie in de groep nodig.”

Schmidt stak ook nog de loftrompet over Ibrahim Sangaré, die in zijn ogen zeer goed speelde.