Brighton doet Chelsea in blessuretijd veel pijn

29 december 2021

Getty Images

Chelsea leek op weg naar de 2e driepunter op rij, maar toen was daar Danny Welbeck. De met blessures geplaagde aanvaller kopte Brighton & Hove Albion in blessuretijd naar een verdiend puntje: 1-1.


Romelu Lukaku leek de matchwinner te worden. Hij torende in de 28e minuut torende boven alles en iedereen uit en knikte raak. Dat was tevens het laatste schot van Chelsea op doel in de 1e helft waarin Brighton zeker niet minder was.

Loon naar werken
Chelsea, dat matig speelde verder, vergat na de thee de wedstrijd te beslissen en dus bleef het knokkende Brighton in leven. Uiteindelijk kreeg de ploeg van Graham Potter loon naar werken. Welbeck kopte knap raak bij het ingaan van de blessuretijd.

Voor Manchester City is het puntenverlies van Chelsea goed nieuws. De ploeg van trainer Pep Guardiola kan op bezoek bij Brentford het gat vergroten naar 8 punten.

Blessures
Een ander smetje op de wedstrijd waren de blessures van Reece James en Andreas Christensen. Beide verdedigers moesten zich noodgedwongen laten wisselen. Dat komt slecht uit voor trainer Thomas Tuchel, die eerder deze week hoorde dat Ben Chilwell voor de rest van dit jaar niet beschikbaar is.