Oud-jeugdspeler van AC Milan pleegt zelfmoord

5 juni 2021

Heel droevig nieuws uit Italië: een voormalige jeugdspeler van AC Milan heeft zichzelf van het leven beroofd. De 20-jarige Seid Visin werd vrijdag in zijn huis levenloos aangetroffen.


Visin, die ook voor de jeugdselectie van Benevento uitkwam, werd geboren in het Oost-Arikaanse Ethiopië. Hij kwam terecht bij een gastgezin in Nocera Inferiore (Salerno) en mocht zijn talent laten zien in een jeugdteam van de 'rossoneri', AC MIlan dus. Hij deelde de kleedkamer met Gianluigi Donnarumma, nu een topkeeper. Visin redde het niet en stapte over naar futsal.

Gianluigi Donnarumma
Donnarumma heeft gereageerd op de vreselijke vondst. "We zaten samen op een kostschool. Het is al een paar jaar terug dat ik hem zag, maar ik herinner me zijn lach. Hij was mijn vriend, hij was gewoon een jongen zoals ik."

Racisme
Visin ging werken in de horeca en stuitte op racistische reacties, zo citeert de krant Corriere della Sera uit zijn afscheidsbrief. "Ik vond een nieuwe baan, maar daar ben ik vertrokken omdat te veel mensen, zeker ouderen, niet door mij bediend wilden worden."

"Ik schaamde me om zwart te zijn, net als dat ik bang was om gezien te worden als een immigrant. Het voelde alsof ik aan mensen die ik niet ken moest bewijzen dat ik net als zij was: Italiaan en wit." Rust zacht!