Dick Advocaat heeft spijt van loslippigheid: ‘In emotie verkeerde dingen gezegd’

7 mei 2021

Getty
Dick Advocaat sorry excuses dingen gezegd uitspraken Feyenoord ADO

Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft spijt. De coach baalt van zijn uitlatingen van vorige week na afloop van de dramatische uitwedstrijd bij ADO Den Haag (3-2 verlies). Dat zei hij 2 dagen voor De Klassieker tegen kampioen Ajax. "Vorige week heb ik door de emotie en frustratie een aantal dingen verkeerd gezegd."


"Dat kan mij ook weleens overkomen," vervolgde Advocaat. "Ik ben totaal niet verbaasd dat ik hier nu zit. Waarom zou ik verbaasd zijn", vroeg hij zich hardop af bij de persconferentie vrijdag.

'Ik schaam me voor dit elftal'
Feyenoord liet zich in Den Haag met 3-2 verrassen. Na afloop voelde Advocaat zich genânt. "Als ik dit elftal zie, met spelers die topsalarissen verdienen, dan schaam ik me daarvoor."

Trainerstrucje
Op die woorden kwam Advocaat terug. "Ik had nooit gedacht dat we van ADO zouden verliezen en dan ga je dingen zeggen waarvan je denkt: was dat nou wel zo verstandig? Nou dat was niet verstandig", vindt de 73-jarige trainer. "Nee, dit was geen trainerstrucje. Ik was echt boos. Maar later denk je dan: probeer rustig te blijven."