Almere-fans komen met protestactie: hierom wordt er in minuut 36 geklapt bij duel met Feyenoord
Fans van Almere City © ProShots

Almere-fans komen met protestactie: hierom wordt er in minuut 36 geklapt bij duel met Feyenoord

14:59, 25-02-2024 / Laatste Update: 15:03, 25-02-2024

De supporters van Almere City zijn zondag met een protestactie gekomen in de wedstrijd tegen Feyenoord. De fans gingen in minuut 36 allemaal staan en begonnen spontaan te klappen. Dit deed de club om zich uit te spreken tegen een documentaire van ESPN.

Deze week werd de documentaire 'City de club, Ally de stad' uitgezonden op ESPN. De fans waren hier alles behalve blij mee. De supporters vonden dat er veel te veel werd gesproken over Ajax en de band met de Amsterdammers. Binnenkort komt een tweede deel, waarin de band van Almere met de supporters wordt belicht. Voor de fans komt dit echter te laat en daarom spraken ze zich uit tegen de documentaire.

Protestactie

De fans van Almere City hebben een actie in het leven geroepen om hun onvrede richting de documentaire. 'Naar aanleiding van de documentaire willen wij iedereen oproepen om luid en duidelijk op te staan tegen de 'dubbele agenda-cultuur' binnen onze club', luidt de eerste zin van het statement van de fans. 'Om minuut 36 willen we een beroep doen op iedere supporter om op te staan en onder de leiding van Vak D gezamenlijk het nummer 'Ga staan als je voor City bent' te zingen.'

Statement van de Almere City-fans