Wanneer wordt PSV officieel kampioen als de Eindhovenaren alles winnen?
Wanneer wordt PSV kampioen? Als het op deze manier doorgaat, dan is donderdag 25 april de kampioenswedstrijd. ©Pro Shots

Wanneer wordt PSV officieel kampioen als de Eindhovenaren alles winnen?

19:01, 14-04-2024

Met nog vier wedstrijden te gaan, een ruime voorsprong én een veel beter doelsaldo is niet de vraag óf PSV landskampioen wordt, maar wanneer.

Drie gelijke spelen, één verlies en 26 overwinningen leveren PSV momenteel een puntenaantal op van 81. Negen punten meer dan Feyenoord, dat zondag met 1-0 van Fortuna Sittard won. Met nog vier duels te gaan, zijn er nog maximaal twaalf punten te halen. Met dit tempo is PSV in april al kampioen van Nederland.

Volgende wedstrijd officieus kampioen?

PSV was 42 wedstrijden in de Eredivisie zonder nederlaag, dus ging iedereen er maar even vanuit dat PSV ongeslagen kampioen van de Eredivisie ging worden. Toen kwam echter de uitwedstrijd bij NEC. De Nijmegenaren werden de eerste ploeg in ruim een jaar die in de competitie won van PSV. Feyenoord profiteerde door thuis te winnen van FC Utrecht en het gat te verkleinen van 10 naar 7 punten.

PSV is tegen NEC volledig de weg kwijt en lijdt eerste verlies in Eredivisie

30 maart 2024, 18:33

Koploper PSV heeft na ruim een jaar weer eens verloren in de Eredivisie. Op bezoek bij NEC ging het mis voor de ploeg van Peter Bosz, die vooraf hoopte dat zijn spelers er een 'uniek seizoen' van zouden maken. Door de verliespartij op bezoek in Nijmegen kan dat niet meer. De thuisploeg won met 3-1.

Feyenoord liet PSV echter midweeks weer uitlopen door het gelijkspel van de Rotterdammers tegen Volendam. Het werd 0-0, waardoor Feyenoord slechts één punt pakte. PSV won in speelronde 28 wel van Excelsior. In speelronde 29 speelden PSV (thuis tegen AZ) en Feyenoord (thuis tegen Ajax) 'topwedstrijden'. Ook die werden gewonnen door de nummers één en twee, dus zijn alle pijlen nog altijd gericht op Heerenveen - PSV.

Kampioenswedstrijd in Heerenveen

Fans van PSV vrezen al een tijdje voor de kampioenswedstrijd op donderdagavond uit bij Heerenveen. Die wedstrijd is op 25 april. PSV heeft aan een zege op Heerenveen genoeg om officieus kampioen van Nederland te worden. PSV staat dan namelijk nog altijd 9 punten voor met nog 3 duels te gaan, maar het doelsaldo van PSV is nog altijd véél beter. De thuiswedstrijd tegen Sparta een paar dagen later is dan het officiële moment dat PSV kampioen wordt. Bij puntenverlies van Feyenoord of PSV, kan het nog eerder of later worden.

Programma Feyenoord

Hieronder zie je het programma van Feyenoord in de Eredivisie. Rond 25 april, de voor nu kampioenswedstrijd van PSV, speelt Feyenoord de bekerfinale (21 april).

Geen afleiding meer

PSV heeft in ieder geval geen last meer van Europese wedstrijden. De Eindhovenaren werden in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door Borussia Dortmund. Normaal gesproken willen ploegen nog weleens wat punten verspelen rondom duels in Europa, maar daar kan de ploeg van Bosz niet meer door afgeleid worden.