Deze 28 PDC-darters hebben geen zin in Amsterdam en meldden zich af voor qualifier

6 augustus 2022

Van 16 tot en met 18 september wordt de World Series of Darts Finals in AFAS Live in Amsterdam gespeeld. Het eindtoernooi van de World Series, wat demonstratietoernooitjes zijn die niet meetellen voor de wereldranglijst, blijkt niet heel populair onder de spelers.


Maar liefst 28 tourkaarthouders hadden geen zin om een dagje langer te blijven in Barnsley en meldden zich zaterdag af voor het kwalificatietoernooi. Onder hen ook grote namen. De PDC-voorzitter mag zich wel achter z'n oren krabben!

LEES OOK: Deelnemersveld World Series of Darts Finals in Amsterdam: vergeet de PDC Danny Noppert?

Niet waard voor toppers
Zo besloten toppers als Nathan Aspinall, Gabriel Clemens, Rob Cross, Chris Dobey, Luke Humphries, Adrian Lewis, Ryan Searle en Mensur Suljovic dat het niet waard was om het kwalificatietoernooi te gooien. Damian Mol was de enige Nederlander die zich afmeldde.

Fluttoernooitje
De vele afmeldingen voor het fluttoernooitje (waar wel 300.000 pond verdeeld wordt) is best te begrijpen. De PDC maakte recent de uitnodigingen voor het toernooi bekend en dat liet zien hoe willekeurig spelers worden uitgenodigd.

Genaaide Noppert
Er zijn totaal geen regelmaat en criteria te vinden in het 'kwalificatieproces' van de World Series of Darts Finals. Zo moet Danny Noppert zaterdag alsnog in de qualifier strijden om een plekje op het podium in Amsterdam, ondanks het behalen van de halve finale op de Dutch Darts Masters (1 van de World Series-toernooien waar de World Series of Darts Finals op gebaseerd zou moeten zijn).