José de Sousa wint in dartsthriller van Aspinall en staat in finale Premier League

28 mei 2021

Pro Shots
José de Sousa-Nathan Aspinall

De Portugees José de Sousa heeft voor het eerst de finale van de Premier League bereikt. De onconventionele darter versloeg favoriet Nathan Aspinall in een thriller met 10-9.


De Sousa, ook wel The Special One genoemd omdat hij anders dart dan anderen, gaf The Asp vanaf het begin goed partij. Hij begon met zijn handelsmerk. Na eerder al 120 uit te gooien met 3 keer tops deed de Portugees dit nu direct in de openingsleg. Aspinall, die het publiek in Milton Keynes achter zich had, liet daarna kansen liggen om een verschil te maken en De Sousa mocht blij zijn dat hij bij rust niet achter stond (5-5).

Rugproblemen
Aspinall leek last te hebben van zijn rug maar dat ging niet ten koste van zijn spel. De Sousa pakte wel het initiatief na de pauze. Aspinall bleef bij en kreeg op 145 ook een kans om uit te gooien maar verzuimde dit. De Sousa gooide zich uiteindelijk via dubbel 6 naar de finale.

Debutantenfestival
De Sousa treft in de finale vrijdagavond Jonny Clayton. De Welshman versloeg eerder op de avond Michael van Gerwen met 10-8. De finale wordt een echt debutantenfestival. Beide spelers staan nog maar kort aan de top en bereikten niet eerder op zo'n groot evenement de finale.