Luke Humphries ontmantelt ‘The Machine’ James Wade en is finalist op Grand Slam of Darts

19 november 2023

Luke Humphries is de eerste finalist van de Grand Slam of Darts. Cool Hand Luke was in een spannende, maar geen goede halve finale te sterk voor James Wade: 16-10. Het ging lang gelijk op, in de laatste sessie sloeg Humphries genadeloos toe.


Het was Wade die de eerste break van de partij noteerde. Die kwam op een voor hem gunstig moment, net voor de eerste pauze. Stand: 3-2 in het voordeel van Wade. Humphries daarentegen kwam niet in zijn gewenste spel. Toch bleek The Machine niet helemaal goed afgesteld, want in sessie 2 leverde Wade ook een leg in, dus was de stand na 10 legs 5-5.

Gaatjes
Daarna snelde Humphries naar 8-5. Hij leek Wade daarmee een flinke tik te geven, maar de taaie Engelsman kwam toch weer langszij: 8-8. Humphries sloeg vervolgens weer een paar keer een gaatje, alleen telkens kon hij niet doordrukken en dichtte Wade het verschil.

Belangrijke break
Tot aan 10-9. Humphries gooide een lekkere 12-darter en kwam op 11-9. Een lekker moment voor hem, net voor de laatste pauze. Over de hele wedstrijd scoorde Wade gewoon niet goed genoeg om zijn jongere landgenoot bij te houden. Met zijn eerste matchdart maakte Humphries het karwei af en gaat hij naar de finale. Daarin speelt hij tegen opnieuw een Engelsman, Stephen Bunting of Rob Cross.

Revanche
Humphries nam met zijn overwinning revanche voor zijn nederlaag tegen Wade op het EK darts een maand geleden. Begin oktober won hij in de Morningside Arena in Leicester zijn eerste major; Humphries won toen de World Grand Prix.

Check hier de samenvatting: