Michael van Gerwen kan winst in PC7 geen vervolg geven, Gian van Veen blinkt uit

20 maart 2023

Pro Shots
Michael van Gerwen

Een dag na zijn zege op Players Championship 7 is Michael van Gerwen op Players Championship 8 niet veel verder gekomen dan de achtste finales. Gerwyn Price won met 6-4 van Mighty Mike. Gian van Veen was verrassend de beste Nederlander met een plek in de kwartfinales in Hildesheim, maar hij moest het hoofd buigen voor Gary Anderson.


Maandag volgde niet opnieuw Nederlands succes nadat Danny Noppert en twee keer Dirk van Duijvenbode al een Players-Championship toernooi op hun naam schreven. Na een 6-0-zege op George Killington, een 6-4-zege op landgenoot Maik Kuivenhoven en een bijzondere 6-2-zege op Simon Whitlock was Gerwyn Price uiteindelijk de betere partij.

Bijzondere winst op Whitlock
De zege op Whitlock was erg speciaal omdat de Australiër altijd een taaie kluif is voor Van Gerwen. Het was de eerste keer in 4 jaar en 7 onderlinge ontmoetingen dat de Nederlander won van de Australische darter.

Ijzersterke Van Veen
Gian van Veen kroonde zich uiteindelijk tot beste Nederlander. Het 20-jarige dartstalent haalde de op hele knappe wijze de kwartfinale door Josh Rock (6-5), Owen Roelofs (6-5), Thibault Tricole (6-4) en Mike De Decker (6-4) te verslaan. Gary Anderson was uiteindelijk met 6-2 toch echt te sterk voor de Nederlander.