Leclerc nog steeds boos op eigen team en vraagt verklaring strategiekeuze: ‘Ik had kunnen winnen’

4 juli 2022

GettyImages
charles-leclerc-niet-blij-met-team-na-strategiekeuze

Charles Leclerc is nog altijd niet tevreden met de strategie van zijn team Ferrari tijdens de GP op Silverstone van het voorbije weekend. Hij vindt dat door een bepaalde keuze rondom de safetycar hij de wedstrijd niet heeft kunnen winnen. Hij moest toezien hoe anderen hem inhaalden.


Leclerc was op zijn zachtst gezegd niet blij met zijn team toen in de slotfase de safetycar kwam en hij op de baan moest blijven. Iedereen ging namelijk naar binnen en wisselden naar verse banden, behalve dus Leclerc. En dat koste hem de kop. Hij stond namelijk vooraan, maar zag al gauw zijn teamgenoot Carlos Sainz hem overnemen.

Zakken in de ranking
Niet veel later werd hij ook nog ingehaald door de ploeg van de concurrent Sergio Pérez, en even later ook nog door Lewis Hamilton. Dag race. Hij wil een verklaring: "Ik wil precies weten wat de reden is geweest, want naar mijn mening had ik de race kunnen winnen. Dat gevoel was heel sterk bij mij naarmate de race vorderde. Het is duidelijk dat ik na die safetycar geen schijn van kans had. Ik ben echt tot het uiterste gegaan om mijn positie vast te houden, maar op die oude banden lukte dat niet", legt de Monegask uit.

Blij voor teamgenoot
Leclerc geeft wel aan dat hij blij is voor zijn teamgenoot, die zijn 1e zege in de Formule 1 pakte. "Natuurlijk ben ik blij voor Carlos, die zijn 1e zege ooit behaalde. Maar het mag duidelijk zijn dat ik heel gefrustreerd ben." Leclerc liep maar 6 punten in op Max Verstappen, die 1e staat. Verstappen werd 7e omdat hij problemen had met zijn vloer.