Supporters PSV willen uitleg van Van Nistelrooij: ‘Een grote teleurstelling’

25 mei 2023

Pro Shots / Peter van Gogh

De supportersvereniging van PSV wil dat Ruud van Nistelrooij snel duidelijkheid geeft over zijn vertrek bij de club.


"Het kwam ook voor ons als een verrassing en het voelt als een grote teleurstelling. Ruud is een PSV’er van de bovenste plank en hij heeft van alles meegemaakt in de voetbalwereld. Toch is er iets gebeurd waardoor hij enorm is geraakt. Het zou voor de rust rond de club goed zijn als hij daarmee naar buiten treedt”, zegt voorzitter Rob Bogaarts tegen het Eindhovens Dagblad.

'Megaslechte timing'
Van Nistelrooij had dinsdag een gesprek met de directie van de club. Daarin werd afgesproken na de laatste competitiewedstrijd van zondag tegen AZ verder te praten. Van Nistelrooij besloot een dag later echter op te stappen. "Het moment heeft ons wel verbaasd”, zegt Bogaarts. "Het is een megaslechte timing. Er hangt veel af van de wedstrijd tegen AZ, ook vanwege de financiële mogelijkheden van de club.”

'Rust moet terugkeren'
De supportersvereniging van PSV roept het bestuur op om de rust binnen de club snel te laten terugkeren. "Dat was juist altijd een belangrijke kracht van PSV. Dat bij ons veel minder naar buiten kwam dan bij Ajax of Feyenoord. PSV was altijd steady. De laatste jaren hebben we dat niet meer gezien, kijk maar naar het vertrek van Mark van Bommel en John de Jong bijvoorbeeld.”