Ex-Fenerbahçe-speler schiet man dood tijdens verkeersruzie

28 september 2021

Photo News

De Turkse politie is op zoek naar voormalige Fenerbahce-speler Sezer Öztürk (35). De oud-ploeggenoot van Dirk Kuyt wordt ervan verdacht een man te hebben doodgeschoten bij een verkeersruzie.


Volgens Turkse media blokkeerde het slachtoffer op zondag 19 september even de weg waar Öztürk langs moest. Het kwam tot een verhitte discussie en de stoppen sloegen door bij de ex-profvoetballer. Hij zou een wapen getrokken hebben, waarna hij vanuit zijn wagen het vuur opende op een groepje mensen. 1 man kwam om het leven, 4 anderen raakten gewond. Öztürk vluchtte en de politie is nog naar hem op zoek. Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Sezer Öztürk was van 2004 tot 2015 profvoetballer. De aanvallende middenvelder die in Duitsland werd geboren, begon zijn carrière bij Bayer Leverkusen, dat hem in 2005 uitleende aan Beerschot. Hij werd gezien als een opkomend talent, maar een doorbraak in België bleef uit. In Turkije zou hij meer naam maken als speler van onder andere Manisaspor, Fenerbahçe en Besiktas.