Lize Kop, Caitlin Dijkstra en Romée Leuchter haken af bij Oranje Leeuwinnen: dit zijn de drie vervangers
Romée Leuchter in Oranje / Getty Images

Lize Kop, Caitlin Dijkstra en Romée Leuchter haken af bij Oranje Leeuwinnen: dit zijn de drie vervangers

15:36, 27-05-2024 / Laatste Update: 15:42, 27-05-2024

Bondscoach Andries Jonker heeft maandag bekendgemaakt dat Lize Kop, Caitlin Dijkstra en Romée Leuchter geblesseerd zijn afgehaakt bij de Oranje Leeuwinnen. Op 31 mei en op 4 juni spelen de Leeuwinnen twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland.

Jacintha Weimar (Feyenoord), Ilse van der Zanden (FC Utrecht) en Fenna Kalma (VfL Wolfsburg) zijn als vervangers opgeroepen. Voor Ilse van der Zanden is het haar eerste oproep voor de Oranje Leeuwinnen.

Eerder werd bekend dat het de laatste optredens van Lieke Martens worden in Oranje. De 31-jarige aanvalster van Paris Saint-Germain houdt er na dit tweeluik mee op. Bondscoach Jonker liet Veerle Buurman in zijn selectie debuteren.

Andries Jonker neemt Veerle Buurman voor het eerst op in selectie Oranje Leeuwinnen, Last Dance van Lieke Martens

21 mei 2024, 18:44

Bondscoach Andries Jonker heeft de selectie voor de aanstaande EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland bekend gemaakt. Bij de bekendmaking werd ook gelijk duidelijk dat het voor Lieke Martens de laatste keer zal zijn. Zij stopt bij de Leeuwinnen. Jonker neemt Veerle Buurman van PSV mee, dat is voor haar de eerste uitnodiging ooit. Buurman kan zo haar debuut voor de Leeuwinnen maken.

EK-kwalificatie Oranje Leeuwinnen

Beide kwalificatiewedstrijden zijn dus tegen Finland. De heenwedstrijd op vrijdag 31 mei is in Nederland, de return op dinsdag 4 juni in het Finse Tampere.

De Oranje Leeuwinnen zitten verder in een EK-kwalificatiepoule met Noorwegen en Italië. Nederland moet bij de beste twee eindigen om rechtstreeks naar het EK 2025 in Zwitserland te gaan, maar anders kan het altijd nog een ticket afdwingen via de play-offs.

In juli spelen de Leeuwinnen thuis tegen Italië en uit tegen Noorwegen. Momenteel heeft Nederland drie punten, na een eerdere overwinning op Noorwegen (1-0). Een paar dagen voor die wedstrijd in april werd er met 2-0 verloren van Italië.