Vermoedelijke opstelling Frankrijk tegen Nederland: geen basisplaats Kylian Mbappé
Kylian Mbappé deed wel een deel van de training mee. © Getty Images

Vermoedelijke opstelling Frankrijk tegen Nederland: geen basisplaats Kylian Mbappé

10:00, 21-06-2024 / Laatste Update: 10:17, 21-06-2024

Het Nederlands elftal speelt vrijdag het tweede duel op het EK in Duitsland. Topfavoriet Frankrijk is de tegenstander in de Red Bull Arena in Leipzig. Lang was de vraag of sterspeler Kylian Mbappé van Frankrijk fit genoeg was voor het duel met Nederland, maar daar lijkt de Franse media antwoord op te hebben gegeven.

Mbappé brak maandag zijn neus in Frankrijks openingswedstrijd tegen Oostenrijk (1-0 winst). De spits kopte tegen de brede schouder van Oostenrijker Kevin Danso en bleef bloedend en met veel pijn achter. Medici constateerden een gebroken neus, maar een operatie hoefde niet. Donderdag verscheen Mbappé voor het eerst met een aangemeten masker op het trainingsveld. "Hij zat er de hele tijd mee te friemelen", constateerde Sportnieuws.nl-verslaggever Rick Kraaijeveld.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk tegen Nederland

Maar Mbappé lijkt het masker niet te lang te hoeven gebruiken tegen Nederland. Volgens L'Equipe start de sterspeler niet op vrijdag. Olivier Giroud, die de afgelopen week ook met de nodige pijntjes kwakkelde, is zijn vervanger. Verder wijzigt Didier Deschamps niets ten opzichte van de zuinige overwinning op Oostenrijk.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernández; Griezmann, Kanté, Rabiot; Dembélé, Giroud, Thuram.

Masker van Mbappé

Deschamps deed voorafgaand aan het duel met Nederland al geheimzinnig over de beschikbaarheid van Mbappé. "Of dat hij morgen beschikbaar zou kunnen zijn, moeten we zien. We gaan er alles aan doen om hem klaar te maken voor de wedstrijd", zei de Franse bondscoach. Overigens mag Mbappé zijn gepersonaliseerde masker niet gebruiken van de UEFA.

Kylian Mbappé luistert naar UEFA: aangepast masker voor Nederland - Frankrijk

21 juni 2024, 20:32

Kylian Mbappé hield de gemoederen de laatste dagen flink bezig. De sterspeler van Frankrijk begint op de bank in de wedstrijd tegen Nederland op het EK vanwege een gebroken neus. Ondertussen tikte de UEFA hem ook op de vingers vanwege het masker dat hij wilde gaan dragen. Die heeft hij op tijd aangepast voor het duel met Nederland.

Strijd om koppositie

De wedstrijd van vrijdag wordt een belangrijke. Nederland kan een gigantische stap zetten naar groepswinst. Momenteel staat Oranje bovenaan op gescoorde doelpunten, het doelsaldo met Frankrijk is gelijk. Het Nederlands elftal speelt de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk op dinsdag, terwijl de Fransen dan tegen Polen moeten.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.