Alles is weer even negatief bij Van Barneveld: ‘Dan heb je gewoon weer niks’

20 november 2022

Raymond van Barneveld kende een waanzinnige Grand Slam of Darts. De Nederlandse dartlegende werd groepswinnaar, versloeg Gerwyn Price en bereikte de halve finales. Daarin ging het mis tegen een fantastisch scorende Michael Smith, maar Barney kon na de wedstrijd even niet naar de positieve punten kijken.


"Hij bleef natuurlijk pompen, pompen, pompen. Dat wist ik natuurlijk wel, want hij is een hardhitter", benadrukte Van Barneveld bij Viaplay. "Tsja 5-0 achter... Dan wordt het uiteindelijk nog 10-10, dan blijf je hoop houden."

Misser op dubbel 16
"Tijdens het ingooien gooide ik alleen maar boven de 100 en dan op het podium 60, 59, 57, zo slap", verzuchtte Van Barneveld. "Hij straft dat gewoon ongelofelijk af. Ik kreeg nog kansen om er 13-13 van te maken met dubbel 16, maar dat laat ik na. Dat is onvergeeflijk."

Scorend liet Smith een masterclass zien, zag ook Van Barneveld. "Hij bleef in zijn eigen legs onwijs goed gooien, ik kon hem daardoor nauwelijks breken. Dit was een slechte wedstrijd van mij, misschien was het te vroeg ik weet het niet. Daar moeten we naar gaan kijken, maar uiteindelijk sta ik met lege handen."