Michael van Gerwen is weer terug: ‘Gemiddeld genomen is hij altijd de beste’

28 mei 2021

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen lijkt weer helemaal terug in vorm. Al een paar weken gooit hij weer het niveau wat we van hem gewend zijn. Vrijdagavond gaat hij als nummer 1 van de Premier League of Darts de Play-Offs in en kan hij aan het einde van de avond zomaar 250.000 pond rijker zijn. Zijn goede vriend en dartsmaatje Vincent van der Voort denkt dat niemand MVG nu kan verslaan.


"Ik zie weer echt die gedrevenheid. Nu hij die absolute wil om te winnen terug heeft, is hij moeilijk te verslaan", zegt Van der Voort in gesprek met het AD. "Er is op dit moment niemand die de overhand heeft op Michael. Sommige spelers winnen wel eens een keer van hem, maar echt een angstgegner heeft hij niet. Niemand heeft zijn plek écht ingenomen. Price is ook niet zo dominant als Michael en Phil Taylor in hun beste tijden. Gemiddeld genomen is Michael nog altijd de beste, maar hij is nog lang niet waar hij wil zijn.”

Lees ook: dit is het speelschema van de Play-Offs in de Premier League of Darts

'Opnieuw domineren'
Toch ziet ook Van der Voort dat de concurrentie sterker wordt en dat Van Gerwen niet zomaar de beste is. "Hij moet elke wedstrijd beginnen met een over-mijn-lijk-mentaliteit, ik moet en zal winnen. Het is zaak dat hij dat blijft herhalen, want hij moet er nu gewoon harder voor werken. Het is een kwestie van lang genoeg volhouden, dan komt die absolute topvorm zeker terug en kan hij opnieuw gaan domineren."