Van Barneveld over vormcrisis van Van Gerwen: ‘Dat kan makkelijk, tenminste, als hij dat zelf ook wil’

6 april 2021

Pim Ras Fotografie

Raymond van Barneveld verwacht dat Michael van Gerwen ooit wel weer de 1e plek op de zogenoemde Order of Merit in handen krijgt. "Zijn spel is meer dan genoeg om weer nummer 1 van de wereld te worden. Hij gaat dat echt wel weer oppakken, daar is hij te compleet voor.”


Van Gerwen raakte begin dit jaar de eerste positie kwijt aan Gerwyn Price. Dat gebeurde omdat de 31-jarige Vlijmenaar op het WK darts zelf in de kwartfinales sneuvelde en zijn grootste rivaal voor het eerst in zijn carrière de wereldtitel won. Na 7 jaar op rij op de hoogste troon te hebben gezeten, moet hij nu genoegen nemen met plek 2.

'Hij kan 10 tot 15 jaar door'
Ondanks een minder afgelopen jaar verwacht Van Barneveld dat Van Gerwen niet klein te krijgen is. "Michael is daar te goed voor. Hij is nog zo jong en kan nog minimaal 10 tot 15 jaar doorgaan. Tenminste, als hij dat zelf ook wil. Hij is weer goed bezig, ook al heeft hij nog niet gewonnen. Maar hij komt er wel aan, dat voel je”, aldus de 53-jarige Hagenaar tegenover RTL7 Darts, waar hij maandagavond als analist aanschoof voor de 1e speelavond in de Premier League.

Triple 19
Van Barneveld stipte vervolgens het zogenoemde cover shot van Van Gerwen als 1 van zijn ijzersterke punten. De 3-voudig wereldkampioen staat erom bekend zodra hij triple 20 mist om snel te switchen richting triple 19. "Die triple 19 bij deze meneer is zo bizar, hij hoeft er maar naar te kijken en de pijl zit erin. Dat is zo’n ongelooflijk wapen van hem. Hij gooit eigenlijk nooit scores van 60 of 59, er zit bijna altijd wel een triple bij. Het ligt soms nog een beetje aan het finishen, maar als dat ook gewoon compleet is dan moet je van heel goeden huize komen om Michael te verslaan."