Voormalig toptalent Keegan Brown wint na 7 jaar weer eens een prijs bij de PDC

4 augustus 2022

Lawrence Lustig/PDC

Hé, kijk eens wie we daar hebben! Keegan Brown. 'The Needle' laat weer eens van zich horen in het PDC-circuit. Brown was donderdag de beste op Players Championship 23. Dat was even geleden, de Engelsman won in 2015 voor het laatst een prijs.


2014 was het jaar van Browns doorbraak. In dat jaar won hij het jeugdwereldkampioenschap bij de PDC en bereikte hij de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. Even leek het erop dat Brown door zou stoten naar de laatste 4, maar Dave Chisnall won op het nippertje.

Eremetaal
Donderdag was Brown eindelijk weer een keer de beste, nadat hij in 2015 al eens een vloertoernooi won. De inmiddels 29-jarige Engelsman kende een prima dagje in Barnsley. Op weg naar de finale versloeg hij onder meer José de Sousa (6-2), Chris Dobey (6-4) en wereldkampioen Peter Wright (7-4).

Lees ook: Nederlandse darters stranden in laatste 16-ronde van Players Championship 23

De finale was een spannende tegen Nathan Aspinall, die een dag eerder PC22 won. Brown stond met 6-4 voor, maar toen pakte Aspinall opeens 3 legs op rij. Met een 17- en 14-darter won Brown de finale alsnog. Wie weet is het voor hem een steuntje in de rug op weg naar betere tijden.