Het Rafael Nadal-effect: comeback van toptennisser trekt duizenden mensen naar trainingsveld
Rafael Nadal © Getty Images

Het Rafael Nadal-effect: comeback van toptennisser trekt duizenden mensen naar trainingsveld

12:38, 25-05-2024 / Laatste Update: 16:25, 25-05-2024

Rafael Nadal staat maandag voor zijn laatste deelname aan Roland Garros. Een heugelijk moment voor tennisfans, die de Spanjaard veertien keer zagen zegevieren op het Franse gravel. Nadal draaide zaterdag alvast warm voor het aankomende toernooi, onder toeziend oog van duizenden enthousiaste fans.

Nadal is een ware legende van de French Open. Met 14 overwinningen is hij recordhouder op Roland Garros. Geen wonder dat bezoekers van het toernooi worden ontvangen door een standbeeld van de Spaanse tennisser. Na lang blessureleed begint Rafa maandag voor de laatste keer aan Roland Garros. In de eerste ronde wacht hem de Duitse Alexander Zverev.

Favoriet

Voor veel fans én experts (onder wie Novak Djokovic) is Nadal de favoriet om nog één keer met de winst te strijken. Daarmee zou het sprookje natuurlijk helemaal af zijn. De tennisser kampt sinds 2022 met blessureleed. Begin dit jaar maakte hij zijn comeback op een groot toernooi tijdens de Australian Open. Helaas moest hij vervroegd afhaken, de pijn kwam weer terug.

Zaterdag sloeg de 22-voudig grandslamwinnaar alvast een balletje. Dat ging niet onopgemerkt. Op sociale media is te zien hoe 'tienduizend mensen' Nadal in actie willen zien - op de foto's lijkt Court Suzanne Lenglen inderdaad helemaal afgeladen te zijn. Hoe de Spanjaard het ervan afbrengt weten we snel genoeg: zijn duel tegen Zverev maandag op het programma.