Bizarre regels bij gevecht Jake Paul en Mike Tyson gelekt: focus vol op de knock-out
Mike Tyson en Jake Paul © GettyImages

Bizarre regels bij gevecht Jake Paul en Mike Tyson gelekt: focus vol op de knock-out

17:19, 29-03-2024 / Laatste Update: 07:54, 30-03-2024

De regels voor het gevecht tussen Jake Paul en Mike Tyson zijn vrijdag bekendgemaakt. Die reglementen hebben online voor veel ophef gezorgd, aangezien er wel heel veel dingen anders zijn vergeleken met een normale bokspartij.

Op 20 juli 2024 stappen de twee kemphanen de ring in tijdens het evenement in de AT&T Arena in Dallas. Normaal gesproken zijn er in een bokspartij rondes van drie minuten, maar Paul en Tyson vechten twee minuten per ronde. Ook knokken ze met zwaardere handschoenen, zestien ounce in plaats van tien ounce. De partij wordt exclusief uitgezonden via de streamingsdienst Netflix.

Focus op knock-out

De bizarste regel volgens vele fans is de focus op de knock-out in de partij tussen Tyson en Paul. De winnaar kan namelijk alleen de zege pakken als de andere vechter knock-out gaat. De andere regelwijzigingen zijn ook gefocust op een winnaar via knock-out. Zo zit er meer kracht achter de stoten door de handschoenen van een halve kilo en zal de intensiteit van de stoten hoger zijn door de verkorte rondes.

Jutta Leerdam

Jutta Leerdam, de vriendin van Paul, keek onlangs vooruit naar het gevecht. Bij het zien van de trainingsbeelden van 'Iron Mike' schrok ze flink. "Wat als hij je knock-out slaat?, vroeg de Westlandse schaatsdiva in de podcast BS w/ Jake Paul. Haar vriend was duidelijk ook onder de indruk, maar hield vertrouwen, ondanks het hoongelach van zijn vrienden die ook aanwezig waren bij de opnamen.

Tweede keuze

Tyson was overigens niet de eerste keuze van Paul. De Amerikaan had eerst aangeklopt bij Tommy Fury, maar die zou te veel geld hebben gevraagd. "Toen hebben we deal naar Tyson gebracht en na een paar maanden onderhandelen lukte het om hem te laten vechten."