Davide Nicola flikt het opnieuw! Salernitana blijft in de Serie A

22 mei 2022

EPA
salernitana-lijfsbehoud-serie-a-cagliari-degradeert

Salernitana was een paar weken geleden al dood en begraven, ze waren de gedoodverfde degradant. Totdat Mr. Lijfsbehoud aan het roer kwam. Davide Nicola liet Salernitana opstaan uit de dood en wist ze van degradatie te behoeden. Ondanks een 0-4-verlies tegen Udinese. Cagliari wist niet te winnen van Venezia en degradeert.


Op 16 april stond Salernitana nog 12 punten verwijderd van een veilige plek in de Serie A. Sinds 17 april bleef de club ongeslagen. Met 4 winst en 3 gelijke spelen beleefde Salernitana een sensationele wederopstanding. Die werd dan vandaag doorbroken door het verlies bij Udinese maar dat mag niet meer deren, Salernitana is veilig.

Wandeltocht
Davide Nicola heeft beloofd dat als de club in de Serie A zou blijven, hij een wandeling van Salerno naar Rome zou maken. Een grove 300 kilometer bedraagt die tocht. Dit komt voort uit een eerdere belofte van Nicola. In het seizoen 2016-2017 was hij coach van Crotone, en moest hij hen erin houden. Toen had hij gezegd dat als dat zou gebeuren hij zou gaan fietsen naar Turijn. Crotone bleef erin en hij moest een fietstocht van 1300 kilometer maken.

Cagliari
Het Cagliari van Kevin Strootman is gedegradeerd naar de Serie B. Ze moesten winnen bij Venezia, dat al gedegradeerd was, maar wist niet tot scoren te komen. Voordat deze wedstrijd begon verloor Cagliari in de laatste 10 duels maar liefst 8 keer. De slechte vorm zorgde voor een daling op de ranglijst, tot de 18e plaats. Het degradeert samen met Genoa en Venezia.