Dit is waarom Georginio Wijnaldum juicht met z’n hand onder z’n kin

21 juni 2021

Getty Images
waarom-juicht-wijnaldum-goal-vieren-gebaar-1

Wie Georginio Wijnaldum ziet scoren, ziet al dat de middenvelder van Liverpool en het Nederlands elftal al zijn goals op dezelfde manier viert. Met z'n hand onder z'n kin en met wiebelende vingers loopt hij dan lachend rond. Maar waarom juicht Wijnaldum zo?


Waarom juicht Wijnaldum zo?


Zijn grote vriend, ploeggenoot bij Liverpool en eerste aanvoerder bij Oranje, Virgil van Dijk, vierde zijn goals ook altijd zo. Om hem te eren na de zware blessure die Van Dijk opliep tijdens Everton-Liverpool op 17 oktober, neemt Wijnaldum sindsdien de goal-viering van Van Dijk over.

Van-dijk-goal-viering-celebration-wijnaldum

Geen EK voor Virgil van Dijk
Van Dijk had het EK mee kúnnen doen met Oranje, maar was pas net hersteld van die blessure. Daarom besloot hij om het EK af te zeggen, om na de zomer volledig fit met Liverpool mee te kunnen doen. Dus zijn de goals van Wijnaldum op het EK waarschijnlijk de laatste keren dat hij met zijn vingers onder zijn kin wiebelt.

Geen ploeggenoten meer
Sowieso zijn Van Dijk en Wijnaldum na de zomer ook geen ploeggenoten meer. Van Dijk blijft bij Liverpool, terwijl 'Gini' naar PSG is vertrokken.

wijnaldum-goal-vieren-gebaar