Frank Arnesen legt uit waarom het niet makkelijk is voor Feyenoord om Cyriel Dessers te kopen

18 mei 2022

Pro Shots

Feyenoord is dicht bij de transfervrije komst van Danilo. Volgens het AD gaat de 23-jarige spits van Ajax voor 4 jaar tekenen in De Kuip. Toch betekent de aanstaande komst van Danilo niet dat Feyenoord Cyriel Dessers niet definitief vast wil leggen, alleen die deal wordt steeds lastiger.


Feyenoord heeft zoals iedere voetbalkenner wel weet een transferbedrag afgesproken met KRC Genk voor de definitieve transfer, de kosten zijn 4 miljoen euro. Daar ligt het probleem ook niet.

Tijdnoot
"We hebben ook nog niet met Cyriel over de voorwaarden voor een eventueel langer verblijf kunnen spreken. Doordat zijn transfer echt pas enkele minuten voor het sluiten van de transferdeadline tot stand kwam, was daar geen tijd meer voor', verklaart technisch directeur Frank Arnesen tegenover VI Pro. "Om 5 voor 15 was alles rond, maar met Cyriel konden we geen afspraken meer maken over een eventueel toekomstig contract."

En daar ligt dus ook het probleem. Door zijn goede seizoen heeft Dessers ongetwijfeld ook de interesse vanuit het buitenland gewekt. Het kan dus zomaar zijn dat de 27-jarige spits zijn zinnen heeft gezet op een buitenlands avontuur. Na de finale van de Conference League (25 mei) gaat Feyenoord met Dessers om de tafel om over zijn contract te babbelen.