Olympisch toernooi zit erop voor 3×3-basketballers na nederlaag tegen Russisch comité

27 juli 2021

ANP

De Nederlandse 3x3-basketballers zijn klaar op de Olympische Spelen. Onnodig, want de ploeg had de halve finales lang in zicht dit toernooi. Een nederlaag tegen het Russische comité betekende het einde voor Arvin Slagter, Dimeo van der Horst, Jessey Voorn en Ross Bekkering. Rusland won met 21-19.


Het was net als tegen Letland eerder op de dag niet best wat Oranje liet zien van achter de 2-puntslijn. Er werd 1 op 8 geschoten, alleen Slagter raakte in de slotfase een schot. Rusland daarentegen schoot 4 2-punters binnen in 10 pogingen. Zij gaan door naar de halve finales, waarin ze spelen tegen Servië.

Van alles naar niets
Het zag er goed uit voor TeamNL, in de groepsfase stonden ze lange tijd 2e. Die plek zou aan het einde van de rit recht geven op een plek in de halve finales, alleen er werd dinsdagochtend (Nederlandse tijd) verloren van Letland. Dus moest het via een overwinning op het Russische comité gebeuren, dat lukte niet.

De start van Rusland was voortvarend, ze snelden naar een 0-4 en 2-8 voorsprong. Toch gaf Oranje zich niet zomaar gewonnen en knokte het zich terug tot 19-20. Helaas beslisten de Russen daarna de wedstrijd.