Belgisch kampioen Arnaud De Lie beloond voor comeback na zware periode: debuut in Tour de France
Kersvers Belgisch kampioen Arnaud De Lie maakt voor het eerst zijn opwachting in de Tour de France. © Getty Images

Belgisch kampioen Arnaud De Lie beloond voor comeback na zware periode: debuut in Tour de France

11:15, 24-06-2024 / Laatste Update: 12:07, 25-06-2024

Arnaud De Lie gaat zaterdag in Florence voor het eerst in zijn nog jonge wielercarrière van start in de Tour de France. De 22-jarige Belg kroonde zich zondag nog tot Belgisch kampioen en mag zodoende een jaar lang in de kleuren van zijn land rondfietsen. Samen met revelatie Maxim van Gils moet De Lie voor succes gaan zorgen voor de Belgische ploeg Lotto Dstny.

"Arnaud gaat zonder enige druk naar de Tour", zegt ploegmanager Kurt Van de Wouwer in een persbericht. "Aangezien het zijn eerste deelname is, stellen we geen verwachtingen aan hem. Hij gaat erheen om te leren en ervaring op te doen, uiteraard zijn er etappes die bij hem passen en in de sprints kan hij zijn kans wagen",

Deze ziekte zorgt voor slechte prestaties Belgische Arnaud De Lie

28 maart 2024, 11:39

Wielrenner Arnaud De Lie heeft dit voorjaar de verwachtingen nog niet kunnen waarmaken. In eerste instantie werd gedacht dat zijn valpartij in Le Samyn de boosdoener was, maar nu wordt duidelijk dat er een ziekte is geconstateerd bij de jonge Belg. Dat heeft zijn ploeg Lotto Dstny bekendgemaakt, die bovendien aangeeft dat de renner voorlopig niet in actie komt.

Belgisch kampioen na zwaar voorjaar

In Zottegem sprintte De Lie zondag naar de nationale titel. Dankzij een machtige sprint was hij onder andere Wout van Aert, Jasper Philipsen en Tim Merlier de baas, waardoor hij Remco Evenepoel opvolgt als kampioen van België.

De Lie maakt voor het eerst zijn opwachting in een grote ronde. In Frankrijk kan de Belg een teleurstellend voorjaar in één klap goedmaken. Hij zag veel wedstrijden in het water vallen doordat hij kampte met de ziekte van Lyme. Toch keerde De Lie eind april sterk terug en boekte hij direct meerdere knappe overwinningen. Hij hoopt zijn stijgende lijn door te trekken in de Ronde van Frankrijk.

Maxim van Gils

Maxim Van Gils is de andere blikvanger in de ploeg. Hij was vorig jaar dicht bij een ritzege en heeft als doel dit jaar een etappe te winnen, aldus ploegmanager Van de Wouwer. De 24-jarige Belg maakte het afgelopen voorjaar indruk met een derde plaats in Strade Bianche en de Waalse Pijl. In Luik-Bastenaken-Luik moest hij ondanks een sterke rit genoegen nemen met een vierde plaats.

Victor Campenaerts, Brent Van Moer, Jarrad Drizners, Harm Vanhoucke, Sébastien Grignard en Cedric Beullens completeren het achttal van Lotto. Campenaerts is met zijn 32 jaar de meest ervaren renners van de ploeg. Hij staat voor de derde keer aan de start van de Tour.

Mis niets van de Tour de France

Bekijk op onze speciale pagina over de Tour de France al het laatste nieuws rond de Nederlandse deelnemers, Team Visma | Lease a Bike, Team dsm-firmenich PostNL, Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar.