Floyd Mayweather met rapper in biedingsoorlog beland voor wagen van 2,1 miljoen euro

2 maart 2021

Instagram/EPA

Floyd ‘Money’ Mayweather (44) krijgt normaal gesproken wat hij wil. Maar voor een exclusieve wagen die op zijn verlanglijstje staat, moet de Amerikaanse voormalige bokser volgens ‘TMZ' toch wat meer moeite doen. De steenrijke ex-prof is volgens het Amerikaanse medium verwikkeld in een ‘biedingsoorlog’ om een 2009 Maybach 62S Landaulet.


Mayweather heeft tijdens zijn carrière naar schatting 800 miljoen dollar (660 miljoen euro) verdiend. Op een euro’tje meer of minder komt het dus niet aan voor hem, maar voor zijn volgende ‘prooi’ heeft de Amerikaan naar verluidt toch af te rekenen met concurrentie.

Rapper
Money heeft zijn zinnen gezet op een zeer exclusieve wagen: een 2009 Maybach 62S Landaulet. De concurrent van Mayweather zou een bekende rapper zijn, al is voorlopig niet duidelijk wie. Wat wél duidelijk is, is dat het speeltje alleen weggelegd is voor de superrijken. Autohandelaar Obi Okeke hing een prijskaartje van 2,6 miljoen dollar (zo’n 2,1 miljoen euro) vast aan de auto. En Mayweather en de rapper zouden dus al flink tegen elkaar aan het opbieden zijn.

De convertible is uitgerust met een twinturbo V12-motor en 620 pk. De officiële topsnelheid van de wagen bedraagt 250 km/u, maar in dit geval betaal je vooral ook voor exclusiviteit. Volgens TMZ rijden er nog geen 8 dergelijke modellen rond. De Canadese rapper Drake en DJ Khaled zijn 2 bekende bezitters.


Autocollectie ter waarde van 21 miljoen euro
Eerder dit jaar deelde Mayweather al beelden van zijn uitgebreide autocollectie. De Amerikaan gaf een rondleiding door zijn villa in Las Vegas en ging ook langs in de garage. Ferrari, Mercedes, Lamborghini, Porsche, Bentley: je vindt het er allemaal terug. De collectie heeft een waarde van zo’n 25 miljoen dollar (21 miljoen euro). Maar Mayweathers koophonger is dus nog niet gestild.

De professionele carrière van Money zit er sinds 2015 op. Van de 50 duels die hij bokste verloor hij er geen 1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door Floyd Mayweather (@floydmayweather) op