Nieuwe Barcelona-trainer Hansi Flick doet mee aan TikTok-trend, die ook Formule 1-bereikte
Hansi Flick. Getty Images

Nieuwe Barcelona-trainer Hansi Flick doet mee aan TikTok-trend, die ook Formule 1-bereikte

22:24, 29-05-2024 / Laatste Update: 22:29, 29-05-2024

Hansi Flick heeft als kersverse trainer van FC Barcelona al zijn TikTok-debuut gemaakt op het account van de club. Slechts een paar uur na de officiële bekendmaking van de komst van de Duitse coach stond hij in de schijnwerpers met een populaire trend. Daarmee stelde hij zich vooral voor aan de vrouwelijke volgers.

De TikTok-trend is gebaseerd op een liedje, dat veel vrouwen op hun sociale media gebruiken. Daarin wordt gezongen dat ze op zoek zijn naar een man: in finance, trust fund, 6'5, blue eyes. Een man met vermogen dus, boven de 1,90 meter en met blauwe ogen. Daar voldoet Flick niet helemaal aan, maar toch waagt hij een poging.

"Op zoek naar een man in het voetbal, trainer, 1,77 meter, blauwe ogen", zegt de trainer in het TikTok-filmpje terwijl hij met zijn felblauwe ogen de camera inkijkt en ook nog even een knipoog uitdeelt. Barcelona schrijft bij de video dat Flick precies de man is die ze zoeken.

Formule 1

De trend bereikte eerder al de Formule 1-wereld. Een vrouwelijke influencer, Chiara King, die aanwezig was bij de Grand Prix van Monaco maakte ook een eigen versie van het liedje.

Zij was namelijk helemaal niet op zoek naar een man uit de financiële wereld, maar wil liever een F1-coureur aan de haak slaan. En dan het liefst ook nog eentje die 'boven de 1,73 meter' en 'sexy' is. Ze veranderde de tekst daarom naar "Looking for a man in F1, Grand Prix, 5'8, Sexy". In de reacties van de TikTok-video laat ze weten vooral te doelen op Daniel Ricciardo.

@chiaraking F1 is way sexier than finance @Visa Cash App RB F1 Team ♬ original sound - Chiara King

Kritiek

Veel vrouwelijke Formule 1-fans zijn echter niet blij met de TikTok-uitlatingen van King. Zij uiten kritiek op de influencer via het medium. Ze zijn het niet eens met het stereotyperende beeld dat vrouwen alleen geïnteresseerd zijn in de autosport vanwege de mannen en de luxe-levensstijl rondom de sport.