Rose snapt 'lage' racisme-boetes van 80.000 euro niet: 'Dat geef ik uit op een avond stappen'
i

Action Images via Reuters

Rose snapt 'lage' racisme-boetes van 80.000 euro niet: 'Dat geef ik uit op een avond stappen'

Martijn Baars • 10:22, 05-04-2019 / Laatste Update: 20:47, 12-12-2023

Danny Rose is helemaal klaar met het racisme op de Europese velden. De 28-jarige linksback van Engeland (26 interlands) en Tottenham Hotspur (187 wedstrijden) snapt niets van de lage straffen die worden uitgedeeld. "Dat soort bedragen geef ik uit op een goed avondje stappen in Londen.”

Rose was begin vorige week net als zijn teamgenoten Raheem Sterling en Callum Hudson-Odoi weer het slachtoffer van racistische geluiden vanaf de tribunes in Montenegro, waar Engeland met 1-5 won. "Ik had dit al eens eerder meegemaakt in Servië, dus ik was er al op voorbereid. Ik zag en hoorde het al vroeg in de wedstrijd gebeuren, maar ik heb het van me afgezet. Ik weet dat 3 punten niet belangrijk zijn als er zulke dingen gebeuren op de tribune, maar ik wilde gewoon winnen en zo snel mogelijk weg daar,” blikt Rose terug op die vervelende avond in Podgorica.

Steun van de trainers

De Engelse bondscoach Gareth Southgate hoorde pas na afloop van de racistische uitingen vanaf de tribunes. "Hij gaf aan dat hij ons volledig steunt als we de volgende keer van het veld aflopen, iets wat Mauricio Pochettino (coach Tottenham Hotspur, red.) ook al heeft aangegeven. "Ik was erg blij om dat te horen.”

80.000 euro

Het is nog niet bekend wat de straf zal worden voor Montenegro, maar de UEFA onderzoekt de zaak. De voetbalbond van Servië kreeg in 2012 een boete van 80.000 euro voor racisme jegens Rose, toen nog speler van Engeland onder 21. "Verwachten mensen echt dat het zal stoppen met zulke boetes? Dat zijn bedragen die ik uitgeef op een avondje stappen in Londen. Zolang er geen forse straffen zullen komen hoeven we weinig verandering te verwachten."