‘Nieuwe bestemming Mertens behoudt Italiaans tintje’

12 juni 2022

GettyImages
dries-ciro-mertens-aflopend-contract-bij-napoli-en-kapers-op-de-kust-valencia-as-roma

Waar Dries Mertens ook heen gaat, volgens Corriere dello Sport zit er sowieso een Italiaans vleugje aan. Zij melden dat er nog altijd contact is tussen Napoli en Mertens, al is er nog even de vraag hoe veel Mertens moet inleveren om te kunnen én mogen blijven. Verder is Mertens ook aangeboden bij AS Roma, waar Mourinho graag nog een ervaren rot in de aanval wil hebben.


Dries Mertens, die al sinds 2013 in Italië speelt, bij Napoli, heeft een aflopend contract in Napels. Hij wil wel blijven, maar moet van de eigenaar dan flink wat salaris inleveren. Dat wil Ciro, zoals ze hem daar noemen, wel maar ook weer niet te veel. Mertens zou ook bij AC Milan aangeboden zijn, maar ook die willen niet het contract overnemen zoals Mertens het nu heeft.

Een oude bekende
De laatste Italiaanse tint aan een mogelijkheid is een hereniging met oud-trainer van Mertens Gennaro Gattuso. De Italiaan is kersvers trainer bij Valencia en zou Mertens graag meenemen, de 2 konden goed overweg in Napels. Mertens heeft zich sowieso ontpopt tot een legende in Napels. Hij is topscorer aller tijden van Napoli en speelde tot nu toe 397 wedstrijden voor Napoli in 9 jaar. Hij scoorde daarin 148 keer en gaf 90 assists.